INLOGGEN
«»

De donkerste paukenslag

 zacht preludeerden violen
 bouwde slagwerk het ritme op
 verkenden trompetten hogere sferen

 jij gaf de opmaat aan het orkest
 om met hart en ziel te spelen
 zij hebben hun bloempjes buiten gezet

 wij hoorden ze groeien
 zagen hun knoppen zich richtten naar jou
 voelden de spanning tot bloeien

 alle secties verzamelden kracht
 tot na de donkerste paukenslag
 een triangel verlossend de eindtoon gaf

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

22/06/2012 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De donkerste paukenslag’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.