INLOGGEN
«»

Alleen achter glas

 jij zag ze komen
 links en ook van rechts
 gaf ze een handvol dromen
 groette in teder gebaar
 maar ze wilden je liefde
 je huid zonder haar

 ze trekken en scheuren
 gedachten naar buiten
 drammen als dwazen
 om je geest te ontsluiten
 schreeuwen hun haat
 omdat jij hen verlaat

 jij was de spiegel
 waarin zij reflecteerden
 gaf hen talenten en gaven
 waarmee ze zichzelf
 verbaasden omdat ze die
 slechts bij anderen zagen

 ik zag je staan
 alleen achter glas
 begreep hoe eenzaam je was
 wij spiegelden niet met elkaar
 maar herkenden verdriet uit
 onze levens in tweeduizend jaar

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Alleen achter glas’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.