Veel schuimend zoet

wil melker

 we plukten samen
 onze druiven
 de oogst was groot
 de wijn is zuur

 je gistte veel te lang
 de waarheid brak
 in vuur en woede
 verbijsterd haak je af

 je hart een vat
 vol tegenstrijdigheden
 veel schuimend zoet
 droesem in het hete bloed

 de neerslag is niet te verteren
 er is geen liefde meer gebaard
 het fermenteren was te heftig
 een mooie wijn is niet geklaard

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Veel schuimend zoet’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.