Je benen vlamden op

wil melker

 heb de mooiste stronk
 getrokken uit het veen
 je vormen uit het natte hout gesneden

 je benen vlamden op
 langs jaarringen van
 generatieslang geleden

 het hoofd met
 lange haren mocht
 ik tot het laatst bewaren

 met de kleinste guts
 heb ik je trekken rondgelijnd
 ogen in verwondering gebogen

 het veen heeft jou je jeugd
 weer terug gegeven onder mijn handen
 kom je als volwassene tot leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Je benen vlamden op’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.