In het nieuwe licht

wil melker

 ik word niet wakker meer
 heb het leven uitgeteld
 herrie schreeuwt vergelding
 in dromen over ruzie en geweld

 ze laten koppen rollen
 omdat diep van binnen
 iets beschadigd is waardoor
 de strijd weer moet beginnen

 ik wil ontwaken
 de bomen en de hemel zien
 de sluiers van de schemer raken
 kijken of ik deze dag verdien

 kus de eerste zonnestralen
 verliefd van je gezicht
 jij laat je handen koesterend dwalen
 we vrijen teder in het nieuwe licht

 zo open voor elkaar
 oorlog achter groene schermen
 dromen komen klaar
 terwijl er mensen kermen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In het nieuwe licht’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.