Hebt me bewoonbaar gemaakt

wil melker

 ik was gekraakt
 maar je hebt me
 bewoonbaar gemaakt
 muren behangen met
 kleurrijk verlangen
 in ieder patroon
 ik leef in een droom

 de deuren vervangen
 het piepen en kraken
 gestopt door ze strak
 af te hangen gangen
 geschoond en gerecht
 pannen getrapt en in
 lijn op de daken gelegd

 ramen doorzichtig
 van buiten naar binnen
 voorzichtig beginnen
 met open te zijn
 gordijnen wiegen
 verhinderen liegen in
 het zicht van het licht

 je hebt het gemaakt
 de vloeren zijn stevig
 het veld ligt nog braak
 geef ons een lente
 om handen om de
 tuin te doen bloeien op
 de fundamenten van toen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hebt me bewoonbaar gemaakt’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.