In onschuldig wit

wil melker

 de zwarte
 knoppen leven
 in rood lijnt nog
 hun felle pijn

 het prille groen
 gestorven omdat
 de jeugd er
 niet mocht zijn

 toch groeien ze
 naar licht en openen
 hun waarheid in
 onschuldig wit

 dat in de warme zomers
 bloeit tot in het hart
 het zwart vergeet en in
 oranjegeel weer toekomst weet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In onschuldig wit’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.