INLOGGEN
«»

Jij groent in rood

 ik ben een vlinder en
 vlieg bladeren kapot
 jij groent in rood
 en blaast jezelf op

 mijn vleugels
 zijn uitvouwbaar
 mijn vluchten
 onbetrouwbaar

 ik wiek de mooie schijn
 als rups was ik venijn
 mijn vraatzucht
 bleek verwoestend

 jij bent herboren
 onderhuids omdat
 je hart was overleden
 zo doodde je verleden

 in reageren wordt
 het rood gedoogd
 weer woordig groen
 geeft jou de liefde

 ik houd mijn tanden
 op elkaar in jou
 loert het gevaar
 van bijten voor de beet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Jij groent in rood’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.