INLOGGEN
«»

Je hals die zachtheid toont

 je gezicht wordt mijn gedicht
 nog slapend in ontspanning
 de glimlach van een mooie
 droom zweeft rond je mond

 je ogen zijn gesloten open
 je trekken licht innemend
 en je armen nodigen de
 wereld uit tot een omhelzing

 ik zie je hart kloppen in
 je hals die zachtheid toont
 in lijn omhoog naar kaken
 die toch vastberaden zijn

 als dan je glimlach
 zich verdiept en ook
 je adem vrolijkheid verraadt
 ontstaat het kuiltje in je wang

 je lach is ingehouden lang
 je schrikt er zelf van en
 ik zie je ontwaken de leuke
 droom langzaam verlaten

 in je ogen licht de nacht nog op
 terwijl je handen aan de dag
 beginnen door gordijnen komt
 de zon schoorvoetend binnen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Je hals die zachtheid toont’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.