Vlucht naar vlindertuinen

wil melker

 ben vanochtend opgestaan
 en wilde naar de zon
 was opgetogen toen ik zag
 hoe licht van donker won

 mijn vleugels zijn nog rauw van
 kou vannacht en onvervuld verlangen
 warmte moet mij nog behangen
 met de kleur van onverwacht

 wiek van bloem naar druppel dauw
 een koud ontbijtje en dan gauw
 mijn vlucht naar vlindertuinen
 uren dollen en naar nectar struinen

 fladder zo mijn leven door
 vervlieg de dagen die mij resten
 heb geen nest hooguit een blad
 voor als de regen mij wil pesten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Vlucht naar vlindertuinen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.