Zien stukjes wereld

wil melker

 zag je handen
 de vingers gespreid
 een eerste ontvangen
 tot open bereid

 ze dansten en speelden
 op lichte muziek
 ik raakte en streelde
 het nog verboden gebied

 ze hoorden ons spreken
 zochten angstig elkaar
 verkrampten tot vuisten
 in een woedend gebaar

 verstrengelden later
 in bezworen gevaar
 warmden en troostten
 in berusten dan maar

 ze werken en zorgen
 soms los van je geest
 zien stukjes wereld
 waar wij niet eens zijn geweest

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zien stukjes wereld’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.