Was frivool en vlot

wil melker

 je schaakte
 bedachtzaam verzette
 de stukken met meesterhand

 zelfs jouw
 klassieke opening kreeg
 daardoor een gouden rand

 maar je tegenstander
 was frivool en vlot
 torende met strakke lijnen

 dresseerde paarden
 zonder bokken in
 hun zijwaartse galoppen

 haar koninginnenspel
 had de magie waarin jij hapte
 zij met een lach op mat afstapte

 zij is de meesteres
 revanche heb jij niet aangenomen
 omdat haar zweep jou heeft ontboden

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Was frivool en vlot’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.