Speelde minnaar uit gewoonte

wil melker

 hij gaf hen alles wat hij had
 zijn lach klonk door de zaal
 en ook voorbij de laatste rij
 lichtten de ogen op
 de zoveelste dacht zij

 ze was een deel van hem
 zijn podium en coulissen
 zij souffleerde zijn verliezen
 de tekst was haar bekend
 hij was haar wettelijke vent

 ze zag gebaren achter glas
 en kon uit zijn mimiek
 begrijpen hoe tragisch alles was
 hoe mensen hem ontkleedden
 zijn diepste roerselen ontleedden

 maar thuis was hij acteur
 speelde minnaar uit gewoonte
 in het stuk dat zij voor hem
 in petto had waarbij hij nooit
 het doeksluitend applaus vergat

 zij nam genoegen met
 haar rol als regisseuse
 ze had geen andere keuze
 liftte mee op zijn succes
 in het theater van de wijze les

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

22/07/2010

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Speelde minnaar uit gewoonte’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.