De scherpte en profile

wil melker

 ik heb je
 op groot doek
 met grove streek
 de achtergrond

 een vage symmetrie
 van nacht in
 het verdwijnpunt
 van de morgenstond

 ik licht je op
 met titaanwit
 als eerste je gezicht
 uit donkere schaduwen

 de scherpte en profile
 je zachtheid met
 een klein penseel
 aan ronding nooit te veel

 helaas ben jij
 nooit af want iedere
 eerste zonnestraal geeft
 jou een nog volmaakter lach

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De scherpte en profile’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.