INLOGGEN
«»

Pril in pas ontwaken

 nog is het geel en rood
 het bloemenbed waarin
 wij ooit de zomer vierden

 in lentegroen
 kreeg jij jouw eerste zoen
 heel pril in pas ontwaken

 je rankte hoog
 naar voorjaarsblauw
 ontliep de felle ochtendkou

 ontknopte in
 de zwoele zomerwind als
 vrouw die openbloeide uit het kind

 in warme nachten
 bracht liefde ons de vrucht
 waar wij zo lang op wachten

 weer strooit de herfst
 kleuren in ons bloemenbed
 totdat het wit wordt toegedekt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

18/10/2012 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Pril in pas ontwaken’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.