INLOGGEN
«»

Het laatste uur

 er hangt een zwaard
 van damocles
 boven de open haard

 hij smeedde scherpte
 en polijstte tot het voldeed
 aan de gestelde eisen

 terwijl jij mijmerde
 over de vlammen van het vuur
 sloeg zacht het laatste uur

 in balanceren op de snede
 heb jij vaak gebeden
 om een spoedig eind

 en niet dat jouw kop
 zou gaan rollen
 door zijn bizarre grollen

 keek hem plots doordringend aan
 betrapt wilde hij het zwaard verstoten
 maar het kliefde hem tussen de ogen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 17-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

24/11/2013 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het laatste uur’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.