INLOGGEN
«»

waar liefde partner is - 3

puur en simpel is de liefde
die juist daarom het moeilijkst
haar eenvoudige melodie
steeds weer als nieuw
aan de ander horen laat

overwinnend is de liefde
als in kwesties redenerend
de hoofden en de harten
lijnrecht kunnen botsen
tegen en ook met elkaar

dankbaar is de liefde
die zich tevreden weet
met de schatten van elkaar
die in gedeelde zoektocht
zich vinden lieten en laten

hartelijk horend is de liefde
als er geen woorden zijn
voor wat de een de ander
fluisterend vertellen wil
zelfs als het onzegbaar is

eenvoudig is het liefde
die wij zien en ervaren
aan het er willen zijn
van jitske voor bart
wat bart voor jitske is

passievurig is de liefde
wanneer zij de wereld rond
als partners met elkaar
verder weg of heel dichtbij
zich het leven reizen laat

romantisch als de liefde zelf
is het boek dat ons verhaalt
van hoe tante jitske pollewop
trots door bart haar pinkelman
zich paauwend ringen laat

nieuwsgierig ook is de liefde
als de lezer van deze bladzij
die na vandaag weten wil
hoe het morgen toch zal gaan
met wat gisteren begon

feestelijk ook is de liefde
die wij zien en voelen
die ons ook zingen laat
dat tot in lengte van jaren
jullie samen leven mogen

van harte!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-02-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Ode aan liefde als partner - Drieluik ter gelegenheid van het geregistreerd partnerschap van Jitske Berthe Anteunette Doodkorte met Bartholomeus (Bart) de Paauw | 15 februari 2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘waar liefde partner is - 3’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.