INLOGGEN
«»

Ik wil meer

Ik wil erheen of een film
erover zien: de steppen

het oerwoud, de Himalaya
ik wil mijn licht laten schijnen
in diepzeetroggen, alles wil ik

kennen, hanteerbaar gemaakt
zodat heel de wereld de mijne wordt
en ik een echte wereldburger, nee
ik wil meer, een kosmoburger zijn

tussen geesten, engelen en goden
voor altijd bestaan, ik wil ruimte-

avonturen beleven, maar wel dichtbij
huis, want ik ben al zo nietig
een bijzaak, een vlekje op berg

of zee, inwisselbaar in de menigte
ik wil waarvoor ik me inspan
niet wegrelativeren, niet helemaal
onzichtbaar zijn in het al en de tijd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-03-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Bundel "Alsloos" Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ik wil meer’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.