FAIT ACCOMPLI

Joop Hagen

Ineens ben je bejaard dus
je leven haast volbracht
je ganse toekomst weggeglipt
veel sneller dan verwacht

de weg naar niet meer moeten
leek eens een eeuwigheid
ambitieus de toekomst zien
blijkt plots verleden tijd

je gruwt van house en hiphop
het was niet te vermijden
de dromen uit je jeugd passé
er kwamen andere tijden

when I’m sixty four
once seemed a silly song
now see what really happened
the years just slipped along

geen Xbox is aan jou besteed
geen smartphone of tablet
maar wel een hippe scootmobiel
en een verhoogd toilet

de tijd van reddeloos verval
is nu toch echt gekomen
de barre waarheid overtreft
je gruwelijkste dromen

teruggaan is geen optie
wat je nu het meeste vreest
is tobbend naar het einde
totdat je er bent geweest.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Hagen (Actief sinds: 15-07-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘FAIT ACCOMPLI’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.