De positieve dingen van het leven

Lesley Biest

We zijn blij als er iets leuks gebeurd in dit leven ,
dat het ons positiviteit en geluk zal nastreven .
Maar ook dat we iets om handen hebben waarmee we ook weer wat leuks aan andere kunnen geven .

Een geboorte van een zoon of dochter, er is een dochter of zoon bij
wat zijn we blij .
En wat zijn we blij als we dingen hebben overwonnen ,
en een begin hebben gemaakt met nieuwe dingen in je leven die positief zijn begonnen .

Soms de muziek die ons verblijdt die ene noot ,
aan de andere kant van de medaille ook wel weer rouwen bij bepaalde muziek bijvoorbeeld om iemand zijn of haar dood .

Maar ook tijden waarin het geluk ons zal verblijden .
Bijvoorbeeld wanneer ik noemde het net al , geluk onze kant op valt ,
of wanneer het volkslied uit de monden galmt .
Of wanneer je met een hoop training ineens afvalt .
Allemaal positieve dingen,
Die ene favoriete artiest of artieste horen zingen !

Er is zoveel geluk uit het leven te halen ,
laat je nooit door een ander neerhalen .
Die weten nooit precies wat jij hebt doorgemaakt ze hoeven het ook niet exact te weten ,
want ze hebben een ander leven andere dingen die voor hun weer belangrijk zijn.
Wees trots op echte vrienden die maken je juist groot en niet klein .

Jij weet beter wat je goed kan , waar je kracht uit haalt en waar je voor staat .
Die dingen in jou leven waar jij helemaal voor gaat .
Alles doen met passie ,
waar je vroeger als kind lachte om clown Bassie .

Een wereldreis die je gaat maken ja die dag dat je vliegt en aan komt op Schiphol ,
en wanneer je aan het eind van het jaar weer samen zit met familie of vrienden daaraan ben je gehecht zoals oer tradities zoals het eten van een oliebol .

Wat er ook gebeurd ,
en hoe je je leven ook inkleurt ,
laat het soms zijn zoals het is ,
sommige dingen zijn nu eenmaal geen kattenpis .
Maar ook die tijden kom jij te boven ,
die kaars brandend en niet doven .
Want we zijn er in dit leven om in dingen te geloven .
Nee dat is niet alleen tekst voor filosofen .

Boks aan iedereen die door moeilijke tijden heen ging en ze ook weer te boven kwamen ,
dat je daar zat daar binnen achter die muren en ramen .
Maar ook dat je weer naar buiten ging en de zon zag stralen ,
ja ik zeg het nog eens zoveel mooie dingen waaruit we positiviteit kunnen halen .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De positieve dingen van het leven’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.