..""DE LENTE"""

eric marcelis


..ha de lente is weer in het land
winter...ja je bijt nu in het zand
meer en meer komen de warme dagen
soms komt regen en wind ons nog plagen
...........................................................................
zie de zon gaat meer en meer stralen
haar grootste onderscheiding gaat ze halen
het vroege daglicht komt ons tegemoet
veel paasbloemen staan ....in een stoet
.............................................................................
op iedere boom......bloesems........vele kleuren
zelfs de grootste pessimist ..zal niet meer zeuren
bloemen schieten als paddenstoelen uit de grond
en de kikkervisjes zwemmen in het rond
......................................................................................
alle dieren maken een nieuwe nest
hun kindjes grootbrengen.......ze doen hun best
het is warm ...het wordt heter en heter
al wat we zien .....het kan alleen maar beter
.................................................................................
....DATIS MOOI...............
EN JA GEEF DE GARCON OOK MAAR EEN FOOI

24-02-2021...Eric marcelis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 24-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

eric marcelis (Actief sinds: 28-01-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘..""DE LENTE"""’ van eric marcelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.