INLOGGEN
«»

Perfect

Perfect

Perfect zijn lijkt ideaal,
het kan een gevoel van onaantastbaar geven, je op astronomische hoogte begeven,
je voelt je van staal.

onzekerheid is dan voor jou een onbekend woord,
fouten komen zelden voor, kritiek krijgt bij jou geen gehoor,
in jouw dadendrang word je nimmer gestoord.

Vrijmoedig stap je op alles af,
een uitdaging is voor jou muziek, tegenstanders bedien je van repliek,
weerstand is voor jou geen straf.

Je uitstraling is onverlet,
je voelt bewondering voor jou, je omgeving laat je koud,
bij het zoeken naar een partner doe jij de eerste zet.

Je omgeving is niet zo blij met de perfecte mens,
arrogantie is snel het verwijt, jaloezie wordt omgezet in boosaardigheid,
waarom is perfectie onze grootste wens?

zeven miljard perfecte mensen lijkt ineens minder ideaal,
allemaal overtuigd van perfectionisme, zonder enig altruïsme,
wij zitten dan gevangen in ons eigen staal.

Een overwinning op jezelf halen maakt niemand meer blij,
yin en yang zijn platgeslagen, onze naasten zullen wij nimmer om hulp vragen,
zeven miljard eenlingen op een rij.

Onze onzekerheid verdient respect,
twijfelen aan jezelf helpt ons leren en onze vaardigheid te stimuleren,
wanneer goed, goed genoeg is wordt het perfect.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-08-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Trijan
Actief sinds: 22-04-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Perfect’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.