de rivier

Helena



Mijn dochter, zorg dat je geest in de tijd meandert
Een rivier die kronkelt en steeds verandert
Niet te recht getrokken door het dagelijks labeur
Maar de oevers met bloemen vol geur

Laat je geest vele velden bevloeien
Laat de talenten er speels in stoeien
Wees niet te ongerust voor de dam van de plicht
die werd immers aan de bron al opgericht.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 14-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Helena (Actief sinds: 21-04-2020)

Informatie bij het gedicht

Informatie over mijn gedicht DE RIVIER :Voor mijn talentvolle dochter Marijke

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘de rivier’ van Helena zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.