Het laatste amen

wil melker


het laatste amen


zij streek met
een delicaat gebaar
het geldbiljet glad

likte haar vingers
mompelde zacht zo dat
hebben we ook weer gehad

nooit heb ik die
scene kunnen vergeten
magie van echte profeten

zij weten precies
wanneer de kentering
komt duiden dat terstond

de rest heeft al
afgedaan en is stand
de pede overgegaan

het is geen nieuwlichterij
ook ketters schreven
hun bijbel met nieuwe letters

het laatste amen
is nog niet voorspeld dat
innoveert samen zonder geld


wil melker
27/04/2020
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 27-04-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het laatste amen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.