INLOGGEN
«»

De truc van seks

Anatomie is simpel
er zijn miljarden voorbeelden
van vrouwen zoals ik

reproductiekamers
in een stevig bekken
darmen vol bouwstenen eromheen

Dat is de ronde kern
van mijn lichaam, mijn bestaan
Twee machtige benen eronder

om het voedsel te halen
en een smalle bovenbouw
voor ondersteunende diensten

Ik ben eraan gewend, heb geleerd
om het mooi te vinden, dat is de truc
van seks

Ook de rest is verbeelding
mijn ethiek en mijn beschaving
Samen met jou geloof ik erin

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-01-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

Bundel 'Ogen lippen borst en buik' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De truc van seks’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.