INLOGGEN
«»

Handstand,een wereld op zijn kop

Handstand, een wereld op zijn kop.
Met het hoofd naar beneden en mijn
benen naar de top. Zo zie je jouw
wereld in een lage stand, terwijl
het hoofd meer bloed krijgt en de
kracht zich in jouw armen spant.

Verplaats je jouw handen dan wankelt
jouw verstand. Krijgt het zicht op
jouw leven dat van de andere kant.
En vraag je je af hoe lang houd
ik nog mijn evenwicht met die
druk op mijn hoofd en dat paars
aangelopen gezicht?

Weldra tuimel ik naar de grond.
Hervind ik mijn evenwicht in
een wereld zoals die vroeger bestond.
En zal ik na wederom op mijn voeten
te zijn beland dankbaar zijn voor
de zwaartekracht van de andere kant.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Handstand,een wereld op zijn kop’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.