INLOGGEN
«»

Koning, kroeg, kerk en kapitaal

Koning van het kikkerland.
Koning van het kleine.
Bij droeve en in vreugde tijd
kleurt het wereldbeeld in het reine.

Koning van het schemerland.
Koning onder grijze luchten.
Bij wat wijsheid voor een eeuwigheid
moet men morgen voor de waarheid vluchten.

koning van het prima zijn.
Koning van wat kan hem morgen deren.
Bij onzekerheid past gouden schijn
die harten doet veteren

Koning van een kinderland.
Koning van laat zij tot mij komen.
Bij gouden regen en tulpenvlijt
vertrouwd een ieder op zijn dromen.

Koning, kroeg, kerk en kapitaal.
Koning en knaap zijn niet gelijk geboren.
De ooievaar kent ze bij hun taal.
Geen mens gaat aan zijn doel verloren.

Koning van het kikkerland.
Koning van voor ieder het zijne..
Bij crisis is er een majesteit.
Kleurt het wereldbeeld in het reine.

Groen, groen , groen knollenland.
Hazen en patrijzen.
De kikkerkoning zal heel parmant
ons de weg wel wijzen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Koning, kroeg, kerk en kapitaal’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.