INLOGGEN
«»

Feest

FEEST

Het leven is een feestje
Zegt men dan
Maar wat voor feest
Zegt men er meestal niet bij

Er zijn heerlijke feesten :

Iedereen mag elkaar
Er is warmte en muziek
Lekker eten en fijne drankjes
Je geniet met volle teugen

Er zijn ook van die feesten :

Iedereen praat door elkaar
En niemand zegt wat
Iedereen zit in zichzelf verstopt
Iedereen is alleen

Er is Hollandse volksmuziek
Vette hapjes zonder smaak
Het bier is doodgeslagen
De ballonnen zijn verschrompeld

Iedereen verveelt zich
Niemand wil hier zijn
Iedereen wil dood
Of gewoon naar huis

Het leven is een feestje ja
Maar wat voor feest ?
Dat is steeds de vraag
Denk daar maar over na

En die eeuwige slingers
Die je zelf moet ophangen
Daar moet je zelf voor zorgen

En niet eindeloos wachten
Tot ze je aanreikt worden
Kies ze zelf uit met zorg

Versier je eigen leven
Naar eigen smaak
En naar eigen inzicht

Het leven is één groot feest
Maar naar welk feest je gaat
Dat bepaal je lekker zelf

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-11-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Feest ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.