INLOGGEN
«»

Om wat van blijdschap verward

Thuis in de wereld
een wezen te zijn.
Een ziel in een groot spectrum.
Een mens heel klein.

Thuis in de wereld
geeft de wereld aan mij een huis
Een woning met vele kamers
voor elke dag een eigen thuis.

Thuis in de wereld
klopt wel ergens mijn hart.
Mijn hart klopt om wat van
blijdschap verwart.

Thuis in de wereld
speelt het leven een spel.
Ik ben er een deel van;
maar begrijp ik het wel?

Thuis in de wereld
draait het leven door op die bol.
Ik tel al mijn uren in
dagelijkse wentelende rol.

Thuis in de wereld,
Hou mij vast voor ik val.
Ik ben slechts een aardkruimel
in een onmeetbaar heelal.

Mensen hebben wensen,
dat ligt zo in hun aard.
Ze zijn vaak eigenaardig geschapen..
Zo wordt de soort bewaard.
De wereld zou geen thuis
zonder zijn bewoners in hun omgang om de zon.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-09-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Om wat van blijdschap verward’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.