INLOGGEN
«»

De passagier

De kapitein zal wel op de hoogte zijn
want hij zegt niets over de situatie
en dat kan van alles betekenen

Er zijn berichten van vrede
en opgeheven blokkades
ik moet keuzes maken

terwijl ik hier een goed leven heb
met mijn gezin dat vanzelf ontstond
in het huis dat mij is toegewezen

dus ga ik nu maar naar bed
en voor het slapen maak ik een reis
voorbij het bekende:

alleen overgebleven, trek ik verder
...begeleid door echo's van vertrouwd lachende stemmen
...die de waarheid voor mij verzwijgen

...de stem van de gids die liever thuis blijft
...van de soldaat in zijn versleten uniform
...de ene van de drie van het garnizoen

...die dienst zou kunnen hebben
...die de bekers vult en drinkt op mij
...op de gezondheid van alle mensen

...rond de toren van Belem en iedereen
...aan de lange tafel met de lege stoelen
...uit de tijd dat ze hier met velen waren

te voet verder over een berg-
paadje door een dicht woud
en mijn eten raakt op

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-01-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Zywa
Actief sinds: 25-04-2018Informatie bij het gedicht:

'Het zand voor de kust van Aveiro' (1982, Albert Alberts); bundel 'Mozaiekvirus' Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De passagier’ van Zywa zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.