INLOGGEN
«»

In civilisatie gist


in civilisatie gist


ik zie donkere
massa’s bewegen
zonder enig contrast

voel het zuigen
van de kloven die
gestolen tijd uitbuiten

daar schuiven
vele panelen hun
lang verleden bestaan

formeren decor in
chaos en afgrijzen uit de
ondergang van paradijzen

revolutie zal
geen geschiedenis
schrijven over het leven

daar gaat de strijd voort
om de podium plaatsen
tot ver in het hedendaagse

want in civilisatie gist
het binnenste van de hel
tonelen wisselen snel


wil melker
11/12/2018
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘In civilisatie gist’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.