De kleine ster

Willem Bernardus Tijssen

Een gezicht op nieuw leven
schittert in het hemellicht.
Een ogenschijnlijk onbeduidende
ster. Van boven wordt er een soort
vrede gesticht met de schouwer en
de ster van ver

De kleine ster lijkt zeer begaan
met het leven van een kind.
Dat kind dat zijn hand uitstrekt
en het hemellichaam teer bemint.

Het kind reeds ziek hoopt nog eens
in zijn bestaan. Een reis te maken
naar die ster. Als een astronaut
eens naar boven te kunnen gaan en
te telefoneren van heel ver.

De ster lijkt voor de troost geschapen.
Komt op de tast weldra dichterbij.
Nu kan het kind rustig gaan slapen.
Het vindt de vrede voorgoed aan zijn zij.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 10-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De kleine ster’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.