INLOGGEN
«»

Valse bescheidenheid siert niet de mens

Valse bescheidenheid siert niet
de mens. Trots op eigen verdienste
mag in het leven best gloriëren.
Pronken met eigen roem mag best.
Laat de veren je zelfbeeld eren.

Niet het hoofd naar beneden,
maar de blik vooruit.
De houding spreekt kracht;
bepaalt wie we toch waarderen.
Het is niet het zwakke moment
dat de winnaars voorspelt.
Maar wel de kracht om van de fouten
te durven leren.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-09-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Valse bescheidenheid siert niet de mens’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.