Populistische eenvoud

wil melker


populistische eenvoud


ik voelde grond golven
wist hun agressie
kende vorm en kleur

rook nerveuze krachten
in onontkoombare hitte
tijdens de duur van het vuur

patronen schoten
uit een archaïsch verleden
om te innoveren in heden

herkenbaar in hun
beproefd strakke regie
van populistische eenvoud

de eenling verdween
in het schuim van de
immens rood ziedende zee

waren het eerst golven
later kolkten poelen verderf
tegen de borders van het paradijs


wil melker
05/06/2018
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Populistische eenvoud’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.