INLOGGEN
«»

Limericks 10

Burenruzie

Een apsjaar uit Quatre Bras,
keek veel te diep in zijn cognacglas,
zijn buurman was een curieuzeneuzemosterdpot,
die hem zat te begluren vanachter zijn bierpot,
en daarvan kwam natuurlijk klinkende ambras.

Leesmoeheid

De boekenlegger had last van ademnood en claustrofobie,
zijn bazin las niet meer, want ze kreeg last van dyslexie,
gewoonlijk zat hij comfortabel tussen een driestuiversroman,
en lag gezellig in de lectuurbak, naast de mand van de Dobermann,
maar nu hadden ze hem geklemd tussen een hele dikke encyclopedie.

Interieurverzorgster

Een zere rug kreeg de sloor uit Sint Job in het Goor,
van een slechte houding en versleten contreforts,
ze poetste en veegde en boende en deed wat ze kon,
en ze werkte zich letterlijk krom,
maar nieuwe schoenen, daar was geen geld voor.

Vlaamse verkoper

Deze colporteur,
leurde winter en zomer van deur tot deur,
maar de marchand,
woonde in het kouwe natte kikkerland,
en hij liep de fleuris op, dat was zijn malheur.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-05-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Limericks 10’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.