INLOGGEN
«»

De kale vergankelijkheid

De kale vergankelijkheid plaatst
een man in een verleden tijd.
Die om zijn bos met krullen door
velen werd benijd.

Fijn besnaard maar inmiddels spaarzaam
behaard spiegelt een kale schedel
zijn intelligentie omhuld met een sierrandje
haar. Van een veertiger die zich vroeger zeer sexy
mocht noemen, maar nu het appeal moet missen van
een schaar.

De kale vergankelijkheid speelt niet langer
de krullenjongen in de maatschappij.
Want wie kaal is heeft boven hersens zitten;
en voor een behendig speler behoren daar niet
altijd de krullen bij.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De kale vergankelijkheid’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.