Een toekomst naar zekerheid

Willem Bernardus Tijssen

een paragnost ziet door
de wolken de waarschijnlijkheid
van een gelukkig zijn. Volgt
levenslijnen in handen;
vult de zwarte gaten met
nieuwe zonneschijn.

Onzekeren en gelukszoekers
leggen hun toekomst in de
handen van een ziener neer.
Vertrouwen op de heldere
verbanden tussen het zichtbare
en de verborgen levenssfeer.

Toekomst zoekt naar zekerheid;
wordt soms langs vage wegen
geleid. Toekomst zoekt kaarten
te lezen; om te weten of het
de boer of de heer zal wezen
die zich op het ongewisse voorbereidt
van wat meer geluk van tijd tot tijd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een toekomst naar zekerheid’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.