INLOGGEN
«»

Onzekerheid

Een onzekere toekomst kent
boze dagen, die niet om clementie
vragen. Levensmoed moet vaak veel
verzetten. De klippen omzeilen
en op de tellen letten.

De plannen, het plannen en het
vooral jezelf kennen;
zijn geen garantie voor een rustig gemoed.
Van juist diegenen die niet kunnen wennen,
dat je vaak moet leven zoals
het leven het zelf doet.

Morgen kan zijn getrouwd.
Overmorgen kan worden gerouwd
over al die gebeurtenissen die na de
vreugde niet meer zullen leven.

Morgen leeft vaak met de dag
en wat volgt gaat dikwijls over
het graf van de onzekerheden,
die koers geven aan een geleefd verleden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Onzekerheid’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.