INLOGGEN
«»

Dierenmanieren

Koppigheid; een ezel zijn;
het hoort soms bij ons mensen.
Met twee grote ezelsoren willen
wij dan niet de andere waarheid horen,
maar bepalen wij dan graag
onze eigen grenzen.

Wij zijn mensen dus op de
eerste plaats eigenwijs.
Echter wij gebruiken dierenmanieren
om onze eigen zin te plezieren.
Met een nukkige koppigheid bepalen
wij onze eigen wijs.
Bij voorkeur kakelbont en nimmer grijs.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Dierenmanieren’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.