gedachten lezen?

Geert Messelis

het woord genomen
had veel zin
had het zin?
vormden de woorden schijnbaarheid
want blijkbaarheid
blijft lang verborgen in de kast
geen brood op de plank

zijn kralen geregen
tot een ketting om de nek
bleef graven beperkt
tot spitten in de tuin
der lusten
of werden ruwe stenen opgemerkt

wat was zin?
was "hart tegen hard"
een naamloos teken
tussen andere tekens
op een klaagmuur neer gekalkt?
of is dit het teken aan de wand?

is er meer achter de hand
zoals geboren worden
uit de hitte van de schoot

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Geert Messelis (Actief sinds: 26-09-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘gedachten lezen?’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.