INLOGGEN
«»

Goudzoeker

Trek een kaart, welke dan ook,
52 zwart en rood, t blijft een gok
Trek de juiste kaart uit t stok

Ze spreidt ze, begint te lezen
Je kunt t wel schudden,
maar t is kiezen of delen
en gedeeld is er al
De hand die je moet spelen
Volgt de lijnen in je palm

Trek een kaart, welke dan ook
Je zult met harten spelen,
tegen heilige huisjes schoppen, je klaveren 4 vinden,
als je ruiten durft te breken

Joker;
de harten stokten, sloegen stokslagen
t pokerface te lang gedragen
in mijn ingestort kaartenhuis
verder van huis
gegaan om bruggen te bouwen
de kaarten gekeerd de handen gevouwen
Schatzoekend bij het kruis
een huis met T is voor velen thuis
een huis met thee voor mij een theehuis
of tehuis voor volle koppen
koffiedik kijkend in koffiehuizen onder palmen
tussen bovenkamer en kamers die kloppen
de brug gebouwd op grenzen van de kalmte

trek een kaart, welke dan ook,
52 zwart en rood, t is geen gok
trek de juiste kaart uit t stok

Klaveren vier!
Als in gedachtengangen ruiten breken
wanneer de hartendame 'Die kop moet eraf' roept
leiden klaverbladen in wegen naar het herdenkingsteken
waar t goud ligt bij u bevindt zich hier
begraven in de lijnen die de tijd groef
op de kaart aan de wand
in vertrekken achter mijn hand.
In de blauwdruk van mijn thuis is harten de troef

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Pieter van de Sande
Actief sinds: 02-01-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Goudzoeker’ van Pieter van de Sande zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.