INLOGGEN
«»

Inzet tonen als het even tegenzit .

Als bij mensen de psychische gesteldheid er bij komt kijken ,
bij hun doen en laten dat het gaat overheersen en dat bepaalde dingen moeten wijken .
Moet je terug naar de basis de boel positief bekijken .
Terugkijken en zien waar je trots op kunt zijn wat je allemaal nog gaat en wil bereiken .

Het zelfbeeld en zelfvertrouwen waar alles mee gaat en staat , ja dat gaat zo ,
net als het zetten van de steentjes in domino .
Je kunt bang zijn dat de steentjes omvallen ,
maar je kunt ook lef tonen , ja toon je spierballen .

Sta op , laat jezelf wekken ,
en voor je uit bed stapt jezelf even uitrekken .
daarna is het tijd om te oogsten welke tijd het ook is van het jaar ,
dat je straks kunt zeggen kijk het resultaat is er zeer zeker , en om je dromen te verwezenlijken nog lang niet klaar .

Nee nu is het van belang dat je een periode zult overwinnen ,
even voor jezelf kiest ja jezelf weer gaat beminnen .
En even de tijd nemen om te pinnen .
Ja om het geluk als het ware uit de pin automaat te trekken , nee je bent dan zeker geen dief ,
maar je hebt je geld gewoon gestort gekregen daar op dat portaal staat je loonsverhoging ja op die loonbrief .

herinneringen als je ergens langsloopt ja langskomt ,
eventjes in je eigen gekeerd bent en van de gedachtes vanuit toen verstomd .

Daarna weer terug in de realiteit ,
waarbij je jezelf met positieve gedachtes uit een strijd bevrijdt .

Een strijd met jezelf ja wat je steeds voert,
maar het er uit gooit net als een kindje wat boert nadat het is gevoerd.
Ja na de maaltijd ,
en in de avond ook gewoon weer vrolijk met klei bezig is , ja kleit

Alleen de belangrijke mensen die er wel zijn ja gun die mensen jou volledige aandacht ,
want andere zijn vooral met zichzelf bezig , wat zal het hun voor een zorg zijn wat jij doet of wat jij denkt , ze roepen wel iets zodat het bij je binnenkomt , maar je kunt ook het tweede doen ja dat je lacht .

En denkt wat jullie zeggen geeft niets ,
ik fiets toch wel verder bij wind of regen op de fiets .

Want een ander kan niet in jou hoofdje kijken , een ander kan jou gevoelens niet altijd begrijpen ,
maar het is essentieel dat je het bij jezelf houdt , dat je jezelf scherp houdt , net als potloden die je gaat slijpen.
Daar gaat ook de punt steeds vanaf maar elke keer slijp je er die weer aan ,
als je weet wat ik hiermee bedoel dan moet jij er zeer zeker voor gaan !!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-04-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Lesley Biest
Actief sinds: 08-07-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Inzet tonen als het even tegenzit .’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.