INLOGGEN
«»

De clown


Als clown gaat hij door `t leven
om groot en klein plezier te geven
zijn grappen en zijn grollen
doen menig traantje stollen.

Het plezieren van de mens
is steeds zijn grootste wens
hier voor trekt hij alles uit de kast
en gedraagt zich als een grote kwast.

Hij brengt de lach op hun gezicht
hij bespeelt hen heel gericht
en aan het einde van de show
krijgen zij die lach cadeau.


Als dan de mensen zijn gegaan
kijk hij in de spiegel zich zelve aan
om terug te keren in de realiteit
en verliest dan plots zijn spontaniteit.

Want ook een clown heeft zijn privé
maar daar houd niemand rekening mee
als men de schijnwerpers op hem richt
tovert hij een lach op zijn gezicht.

Als hij dan in de piste staat
met die eeuwige grijns op zijn gelaat
drukt hij zijn ego naar de achtergrond
en danst daar lachend in het rond,

Al wordt hij door verdriet gekweld
het is alleen zijn lach die telt
want de clown die de mensen bind
moet kunnen lachen als een kind.

DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De clown’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.