Je bladerde bleek

wil melker


je bladerde bleek


het was al
een klein wonder
dat jij groeide

zag hoe je steel
zich kromde in een
voortdurend verwonden

je bladerde bleek
op een plaats uit de zon
zonder koesterend licht

bijna niemand wist
hoe eenzaam je oogde
in het mat witte gezicht

toch knopte je
na doorgestane ellende
bloeide plotseling voluit

met warme kleuren die
vol tederheid spraken over
je leven dat even de hemel raakte


wil melker
06/01/2016
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-01-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Je bladerde bleek’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.