Als de spiegel beslaat

wil melker


als de spiegel beslaat


de groten uit
de geschiedenis hebben
altijd een naam gehad

maar door hun leven
liep een schaduw
die de echte macht bezat

zij waren naamloos
moeilijk te traceren
deze onzichtbare heren

hoewel soms dames
staat konden maken
zij liepen minder in de gaten

ook in het klein
spuugt schaduw zijn venijn in
levens die met lach lijken omgeven

weet dat als
de spiegel weer beslaat
je eigen schaduw voor je staat


wil melker
17/09/2015
www.wilmelkerrafels.deds.nl

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 17-09-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Als de spiegel beslaat’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.