Als een vogelveer in de noorden wind

Mathilda van Bentum-Hofker

Als een vogelveer in de noorden wind
dat wordt voortgedreven en geen rust vind
zo is vaak het soms mooie roerige leven
doch als je naam aan de einder is geschreven
en je voelt en hoort de roep vanuit het heelal
reef dan de zeilen en blijf niet aan wal
ga mee met de wind naar onbekende zijde
vindt daar de rust in de boterbloemen weide
de tijd is vergankelijk voor ’t leven op aarde
in het hiernamaals verliest alles zijn waarde
bestaat er geen goed of kwaad of mijn en dijn
het aardse verleden zal voorgoed vergeten zijn.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Mathilda van Bentum-Hofker (Actief sinds: 27-05-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Als een vogelveer in de noorden wind’ van Mathilda van Bentum-Hofker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.