INLOGGEN
«»

zwevend boven mij in het hemelblauw

zwevend boven mij in het hemelblauw, zag ik een meeuw
soms klonk, de stilte verstorend, zijn rauwe schreeuw
ik lag heerlijk uit te rusten in het hoge gras
waande mij alsof ik in het hof van Eden was
in een oase van schoonheid om mij heen
ja, alles wat ik aanschouwde was fenomeen
maar toch, terwijl ik daar lag in het hoge gras
besefte ik dat alles slechts droom en fantasie was
dat niet alleen de meeuw verscheurend kon schreeuwen
maar ook mensen, die daarbij vochten als leeuwen
om met recht en zonder oorlog en vrees te mogen leven
kon men iedereen maar het hof van Eden geven
zou macht en roem voor niemand nog iets beduiden
zou immer voor alles wat leeft de vredesklok luiden.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Mathilda van Bentum-Hofker
Actief sinds: 27-05-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘zwevend boven mij in het hemelblauw’ van Mathilda van Bentum-Hofker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.