grootse ideeën en plannen

Mathilda van Bentum-Hofker

Soms heb ik met mijzelf grootse ideeën en plannen
met moeite kan ik ze dan uit mijn gedachten bannen
en neem mij van alles voor om mijn leven te verrijken
meer aanzien te vergaren en wijsheid te doen blijken
maar wat ik ook bedenk het hoe in mijn brein is leeg
als huisvrouw gaat mijn verstand niet verder dat deeg
bestemd is voor brood en achter zwabber en dweil
blijf ik onontwikkeld maar hou alles in huis op peil
ik kijk naar buiten door mijn schoon gelapte ramen
en bedenk, allen leven wij in een stramien tezamen
of je nu straatveger bent, president of directeur
’t is en blijft bij al wat je doet een dagelijkse sleur
ik neem een kop koffie en vlei mij tevreden in een stoel
voel mij verheven en veilig ver van het wereld gewoel
blijf maar tevreden bij het strijken, poetsen en koken
mijn wijsheid als moeder en vrouw is daaruit ontloken.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Mathilda van Bentum-Hofker (Actief sinds: 27-05-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘grootse ideeën en plannen’ van Mathilda van Bentum-Hofker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.