INLOGGEN
«»

Jij bent niets

Jij bent niets, zo zegt men mij
maar wat is een ander dan wel?
in dit heelal is iedereen toch iets
of sta ik niet op die levens lei?
en als ik dan een niets zal zijn
waarom is mij dan leven geschonken
ook ik kom uit een moederschoot
zoals iedereen hulpeloos en bloot
wij allen hebben maar heel even
om zin te geven aan dit leven
sterfelijk zijn wij, en ook al was men iets
in het oneindige zijn U en ik NIETS.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Mathilda van Bentum-Hofker
Actief sinds: 27-05-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Jij bent niets’ van Mathilda van Bentum-Hofker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.