INLOGGEN
«»

in betere dagen

in betere dagen zien wij de dagen zoals wij zijn
beleven wij de mooiste dingen
als vanzelfsprekend geluk

in betere dagen gaan wij ongemerkt voorbij
aan de hartstocht zelf
de plicht het goede te beleven

in betere dagen vergeten wij te herinneren
de zeldzame bron van geluk
de eenvoud van de dingen

in betere dagen gaan wij gemakkelijk voorbij
aan de schoonheid der aarde
verzuimen wij haar te ontdekken en te begrijpen

in betere dagen verkwisten wij het genot
met het betere te verwachten
in plaats van het tegenwoordige te minnen

in betere dagen genieten zij van rijkdom
die er ontegensprekelijk het minst van hebben
maar haar werkelijk bezitten

in betere dagen dat niet verloren laten gaan
vraagt de gave om wat je werkelijk bent
te ontdoen van alle franje en tierlantijn

in betere dagen breng je jou en anderen
de zon in het leven door een stukje van jezelf
in elkaar te vinden en te geven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

geïnspireerd door Neil Diamond Auteursrechten
Op dit gedicht ‘in betere dagen’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.